Kounna BV plaats de ideale ventilatie voor uw woning

U bent op zoek naar een betrouwbare, eerlijke en kwaliteitsvolle installateur voor het onderhouden, herstellen of het plaatsen van uw ventilatie?

Wij staan in voor het herstellen en plaatsen van:

  • ventilatiesysteem C
  • ventilatiesysteem D 

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Wanneer je de woning reeds grondig gerenoveerd hebt is het niet altijd mogelijk om de vuile lucht op een natuurlijke manier af te voeren. In deze situatie kan je een ventilatiesysteem met een mechanische luchtafvoer plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer. Bij het klassieke C-systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Het C+ systeem is zelfregelend en ververst de lucht enkel indien nodig.

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D

Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer

Het systeem D is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van leidingen doorheen de woning verdeeld deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit principe wordt ook wel balansventilatie genoemd. Ventilatiesysteem D is heel efficiënt en bijzonder energiezuinig aangezien ze de warmte gaan recupereren.